Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näiden rieskojen valmistus vie hieman aikaa, mutta maku palkitsee leipurin. Yön yli kohottaminen tuo syvyyttä rieskojen makuun.
Näin valmistat kurpitsasoseen: Pese noin kilon painoinen myskikurpitsa huolellisesti. Leikkaa päädyt pois. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Pilko kuorineen kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan, mittaa vettä päälle, kunnes kuutiot peittyvät. Keitä pehmeiksi n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella.
Ainesosat
| 5 dl | kylmää myskikurpitsasosetta |
| 0,5 dl | rypsiöljyä |
| 3 dl | täysjyvädurrajauhoja |
| 1 dl | tapiokatärkkelystä |
| 1 pussi | kuivahiivaa |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita lusikalla.
2. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin yön yli.
3. Ota kulho seuraavana päivänä jääkaapista huoneenlämpöön. Sekoita ilmakuplat pois.
4. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele vedellä kastelluin käsin noin sentin paksuisiksi rieskoiksi.
5. Kohota 1 tunti.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.



