Kurpitsa-durrarieskat resepti

Kurpitsa-durrarieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näiden rieskojen valmistus vie hieman aikaa, mutta maku palkitsee leipurin. Yön yli kohottaminen tuo syvyyttä rieskojen makuun.

Näin valmistat kurpitsasoseen: Pese noin kilon painoinen myskikurpitsa huolellisesti. Leikkaa päädyt pois. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Pilko kuorineen kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan, mittaa vettä päälle, kunnes kuutiot peittyvät. Keitä pehmeiksi n. 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta kuutiot sauvasekoittimella.

Ainesosat

5 dl kylmää myskikurpitsasosetta
0,5 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyvädurrajauhoja
1 dl tapiokatärkkelystä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, tapiokatärkkelys, ruokasuola, rypsiöljy, durra, hiiva, E491, psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
14
kpl

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Sekoita lusikalla.

2. Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin yön yli.

3. Ota kulho seuraavana päivänä jääkaapista huoneenlämpöön. Sekoita ilmakuplat pois.

4. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele vedellä kastelluin käsin noin sentin paksuisiksi rieskoiksi.

5. Kohota 1 tunti.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.