
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä mausteinen piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä. Maku vielä paranee leipomista seuraavana päivänä. Sopii myös pakastettavaksi. Jos tarvitset maidottoman piirakan, vaihda täytteen tuorejuusto maidottomaan valmisteeseen. Niitä valmistetaan esimerkiksi kookoksesta ja soijasta. Piirakkapohjan resepti on jo maidoton.
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | maidotonta margariinia |
3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
1 rkl | sokeria |
0,25 tl | suolaa |
2 rkl | kurpitsasosetta |
Täyte: | |
2,5 dl | kurpitsasosetta |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
0,5 tl | raastettua sitruunan kuorta |
0,5 tl | inkivääriä |
1 tl | kanelia |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,5 tl | kardemummaa |
0,25 tl | suolaa |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä rasva, jauhot, sokeri ja suola.
2. Lisää kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikina tuorekelmun väliin pyöreäksi levyksi ja nosta jääkaappiin lepäämään n. 15 minuutiksi.
4. Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
6. Esipaista pohjaa ilman täytettä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
7. Lisää täyte. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Kokeile hyytymistä heilauttamalla piirakkavuokaa varoen. Jos täyte liikkuu, jatka paistamista.