Kvinoa-kikhernesalaatti resepti

Kvinoa-kikhernesalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maapähkinät ja maapähkinätuotteet

Ruokaisa salaatti sopii hyvin noutopöytään tai evääksi, sillä se tarjoillaan kylmänä. Voit tehdä salaatin etukäteen ja nostaa helposti tarjolle. Tahini eli seesaminsiemenistä valmistettu tahna tuo salaattiin täyteläisyyttä.

Ainesosat

1,5 dl kvinoaa
2,5 dl vettä kvinoan keittämiseen
0,5 dl tahinia
0,5 sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
200 g pakastemaissia
1 purkki (400g/240g) esikeitettyjä kikherneitä
1 kurkku
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sitruuna, ruokasuola, maissi (vihannes), kurkku, kvinoa, seesami, kristallisuola/ruususuola, kikherne, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Siirrä kattilaan ja lisää 2,5 dl vettä.

2. Keitä 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna vielä hautua 10 minuuttia kannen alla.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa tahini, sitruunamehu ja suola. Sekoita kastike kvinoan joukkoon.

4. Sulata maissi mikroaaltouunissa. Valuta ja huuhtele kikherneet. Pese ja kuutioi kurkku. Sekoita kaikki nämä kvinoan joukkoon.

5. Nosta salaatti maustumaan jääkaappiin. Tarjoile kylmänä.