Kvinoatäytteiset paprikat resepti

Kvinoatäytteiset paprikat
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikkäät paprikat kätkevät sisälleen mehevän kvinoatäytteen. Täytetyt paprikat sopivat myös grillattavaksi. Kvinoan voit vaihtaa myös riisiin tai gluteenittomaan kaurarouheeseen.

Ainesosat

1,5 dl kvinoaa
4 paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g kukkakaalia
0,5 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 tl mustapippuria
200 g maidotonta tuore"juustoa"
Linkitetyt ruoka-aineet: paprika (vihannes), sipuli, valkosipuli, kukkakaali, ruokasuola, timjami, rakuuna, kvinoa, rypsiöljy, mustapippuri, vesi, soijapapu, kookosöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele paprikat. Leikkaa "hatut" pois. Poista paprikan sisällä olevat vaaleat osat varoen veitsellä. Laita paprikat uunivuokaan. Jos paprikat eivät pysy pystyssä, leikkaa pohjasta pala pois.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja raasta kukkakaali. Kuullota sipulisilppua ja kukkakaaliraastetta öljyssä.

4. Sekoita keskenään keitetty kvinoa, mausteet, kasvissilppu ja tuore"juusto". Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

5. Täytä paprikat.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Lisää paprikoiden päälle irti leikatut "hatut" ja paista vielä 10 minuuttia.