
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä ihanat suklaamakeiset tarjoillaan kylmänä suoraan pakastimesta. Ne sopivat vaikkapa kuuman kesäpäivän herkutteluun. Makeisten pohja valmistetaan ruokavalioon sopivasta kakkupohjasta tai muffineista, vadelmista ja maidottomasta tuorejuustovalmisteesta. Näiden makeisten pohjaan voit upottaa myös vaikka kuivahtanutta marjapiirakkaa.
Ainesosat
n. 550 g | ruokavalioon sopivaa kakkupohjaa tai -muffineita |
200 g | maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
50 g | tuoreita vadelmia |
150 g | maidotonta tummaa suklaata |
1 dl | kookoshiutaleita |
1 dl | gluteenittomia keksejä muruina |
Valmistusohje
1. Murustele ruokavalioon sopiva kakkupohja tai muffinit kulhoon.
2. Sekoita käsin joukkoon tuore"juusto" ja vadelmat.
3. Vuoraa neliskulmainen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuokaan.
4. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Levitä vuokaan pohjan päälle.
5. Ripottele pinnalle raidoittain kookoshiutaleita ja keksimuruja.
6. Nosta vuoka pakastimeen. Pakasta vähintään 1 tunti. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile kylmänä. Veitsi uppoaa helpommin makeiseen, kun kuumennat sitä ensin kuuman veden alla. Kuivaa terä vielä ennen leikkaamista.