Kylmät suklaamakeiset resepti

Kylmät suklaamakeiset
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Nämä ihanat suklaamakeiset tarjoillaan kylmänä suoraan pakastimesta. Ne sopivat vaikkapa kuuman kesäpäivän herkutteluun. Makeisten pohja valmistetaan ruokavalioon sopivasta kakkupohjasta tai muffineista, vadelmista ja maidottomasta tuorejuustovalmisteesta. Näiden makeisten pohjaan voit upottaa myös vaikka kuivahtanutta marjapiirakkaa.

Ainesosat

n. 550 g ruokavalioon sopivaa kakkupohjaa tai -muffineita
200 g maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
50 g tuoreita vadelmia
150 g maidotonta tummaa suklaata
1 dl kookoshiutaleita
1 dl gluteenittomia keksejä muruina
Linkitetyt ruoka-aineet: kookos, kookosöljy, vadelma, kaakaopapu/massa, ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaojauhe, gluteeniton kaura, rapsiöljy, vesi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Murustele ruokavalioon sopiva kakkupohja tai muffinit kulhoon.

2. Sekoita käsin joukkoon tuore"juusto" ja vadelmat.

3. Vuoraa neliskulmainen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Painele seos vuokaan.

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Levitä vuokaan pohjan päälle.

5. Ripottele pinnalle raidoittain kookoshiutaleita ja keksimuruja.

6. Nosta vuoka pakastimeen. Pakasta vähintään 1 tunti. Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoile kylmänä. Veitsi uppoaa helpommin makeiseen, kun kuumennat sitä ensin kuuman veden alla. Kuivaa terä vielä ennen leikkaamista.