Lanttutikut ja homejuustodippi resepti

Lanttutikut ja homejuustodippi
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista herkullisia lanttutikkuja uunissa. Niiden seurana maistuu homejuustodippi. Ohjeesta tulee kaksi annosta, jos lanttutikut ovat aterialla pääosassa. Lisukkeeksi niistä riittää neljälle.

Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -sivusto

Ainesosat

Lanttutikut:  
500 g lanttua
0,5 dl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Dippi:  
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1,5 tl etikkaa
0,5 tl suolaa
2 tl sinappia
30 g laktoositonta sinihomejuustoa
Linkitetyt ruoka-aineet: lanttu, ruokasuola, kananmuna, etikka, sinappi/sinapinsiemen, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, homeviljelmä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
2
kpl

1. Kuori lanttu ja paloittele ranskanperunamaisiksi tikuiksi (2 cm x 6 cm).

2. Mittaa öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita. Lisää lanttutikut ja kääntele hyvin.

3. Kaada kulhon sisältö leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Paahda 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

5. Valmista dippi. Mittaa kananmuna, öljy, etikka, suola ja sinappi kapeahkoon ja korkeaan astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä olevaa sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Majoneesi on valmista kun seos on paksuuntunut.

6. Mausta majoneesi homejuustolla. Voit sekoittaa dipin tasaiseksi sauvasekoittimella.