Lehtikaali-nakkiwokki resepti

Lehtikaali-nakkiwokki
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Erilaiset wokit ovat helppoja ja nopeita arkiruokia. Nakkien sijaan voit kokeille paistettua jauhelihaa tai esikeitettyjä papuja tai linssejä. Tarjoa wokki esimerkiksi ruokavalioon sopivan kastikkeen kanssa.

Ainesosat

100 g lehtikaalia
400 g gluteenitonta pastaa
20 nakkia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl öljyä
0,75 tl suolaa
1 tl yrttiseosta
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: lehtikaali, sipuli, valkosipuli, ruokasuola, kikherne, sika, vesi, E450, E316, rypsiöljy, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Huuhtele lehtikaali ja kuivaa pyyhkeen välissä. Leikkaa lehtien keskellä oleva lehtiruoti pois. Pilko lehdet pienemmiksi.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois.

3. Pilko nakit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

4. Lämmitä pannulla öljyä.

5. Lisää nakkipalat ja sipulit ja ruskista hieman. Lisää lehtikaalipalat ja sekoita. Kuumenna kunnes lehtikaalit hieman pehmenevät.

6. Lisää keitetty pasta pannulle. Mausta.