Lehtikaalisipsit resepti

Lehtikaalisipsit
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat lehtikaalisipsit sopivat naposteluun. Paistamiseen on kaksikin eri vaihtoehtoa: Voit paistaa sipsit ohjeen mukaan 150-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Ole tarkkana paiston aikana, sillä lehtikaalisipsit palavat herkästi.

Ainesosat

100 g lehtikaalia
1 tl sitruunamehua
1 tl rypsiöljyä
ripaus hienoa merisuolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: lehtikaali, sitruuna, merisuola, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Huuhtele lehtikaalit ja taputtele kuivaksi pyyhkeen välissä.

2. Leikkaa lehtiruodit eli keskellä olevat kovat osat pois. Revi lehdet sopiviksi paloiksi isoon kulhoon.

3. Sekoita sitruunamehu, öljy ja suola. Kaada lehtikaalipalasten päälle. Sekoittele hyvin ja kaada seos pellille leivinpaperin päälle.

4. Paista 150-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Sekoittele sipsejä paistamisen aikana muutamaan kertaan.

Reseptiin liittyviä tuotteita