
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Rapeat lehtikaalisipsit sopivat naposteluun. Paistamiseen on kaksikin eri vaihtoehtoa: Voit paistaa sipsit ohjeen mukaan 150-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai 250-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Ole tarkkana paiston aikana, sillä lehtikaalisipsit palavat herkästi.
Ainesosat
100 g | lehtikaalia |
1 tl | sitruunamehua |
1 tl | rypsiöljyä |
ripaus | hienoa merisuolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lehtikaali, sitruuna, merisuola, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl
1. Huuhtele lehtikaalit ja taputtele kuivaksi pyyhkeen välissä.
2. Leikkaa lehtiruodit eli keskellä olevat kovat osat pois. Revi lehdet sopiviksi paloiksi isoon kulhoon.
3. Sekoita sitruunamehu, öljy ja suola. Kaada lehtikaalipalasten päälle. Sekoittele hyvin ja kaada seos pellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 150-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Sekoittele sipsejä paistamisen aikana muutamaan kertaan.