Leipäkoneleipä resepti

Leipäkoneleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Ohje on tehty Wilfan leipäkoneella, jossa vuoan koko on noin 3 litraa. Kyseinen leipäkone ilmoittaa ohjeellisiksi leipien kooksi 1 kg tai 1,5 kg.

Huomaa, että gluteeniton leipä tulee tehdä puhtaalla leipäkoneella. Koneessa ei saa olla jäämiä vehnä-, ohra- tai ruisjauhoista.

Ainesosat

6,5 dl vettä
1 rkl psylliumia
0,5 dl perunakuitujauhetta
2 tl kuivahiivaa
500 g gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 tl ksantaania
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ksantaanikumi, ruokasuola, psylliumsiemen, peruna (juures), hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kulhossa lämmin vesi, psyllium, perunakuitu ja kuivahiiva. Anna seistä 10 minuuttia.

2. Lisää taikinan muut ainekset. Kumoa taikina leipäkoneeseen.

3. Käynnistä leipäkone.