Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tuttu makaronilaatikko täysjyväpastasta, lehtikaalista ja jauhelihasta - ilman kananmunaa, maitoa, gluteenia ja soijaa.
Valitse ruokavalioosi sopiva pasta ja maustamaton jauheliha (nauta/ sika/ kana). Mausta suolalla ja ruokavalioosi sopivalla mausteella. Vähemmän maustettuun ruokaan voi halutessaan lisätä mausteita ruokapöydässä. Valitse neste ruokavalion mukaan (ruokakerma/ kasvipohjainen kerma/ tomaattimurska).
Lisää arkiruokiin kasviksia. Laita ensimmäisellä kerralla vähemmän ja kun totutte kasviksiin makaronilaatikossa, voit lisätä vihannesten määrää. Kasviksia voi vaihdella oman ruokavalion mukaan. Kokeile esim. pinaattia, paprikaa, tomaattia tai vaikka syksyn sieniä, suppilovahveroita tai kantarelleja. Myös juuresraaste sopii hyvin reseptiin.
Ainesosat
400 g | gluteenitonta pastaa |
1 | sipuli |
1 tl | maidotonta margariinia |
400 g | naudan jauhelihaa |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
100-200 g | hienonnettua pakastelehtikaalia |
2 dl | maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
50 g | maidotonta "juustoa" |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta vesi pois kattilasta. (Käytä isoa kattilaa, jossa mahtuu sekoittamaan kaikki makaronilaatikon ainekset.)
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki pannulla rasvassa ja siirrä keitetyn ja valutetun pastan joukkoon.
3. Kypsennä ja mausta jauheliha. Lisää joukkoon lehtikaali (tai muu valitsemasi kasvis) ja kypsennä. Kaada ainekset pannulta kattilaan. Sekoita.
4. Voitele uunivuoka. Kaada kattilan sisältö uunivuokaan.
5. Lisää "kerma" pannulle ja kuumenna hieman. Loput maut tarttuvat pannusta nesteeseen.
6. Kaada neste uunivuokaan. Ripottele päälle "juustoa".
7. Paista 150-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kaikki ainekset ovat kypsiä jo uuniin laitettaessa, joten pitkälle paistamiselle ei ole tarvetta.