Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Reseptissä käytetään jauhelihaa. Halutessasi voit vaihtaa tilalle esim. kanan- tai kalanjauhelihan. Saat murekkeesta täyteläisemmän, kun käytät nesteenä ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa tai kasvikermavalmistetta. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää maitoa tai kermaa. Korppujauhot on useimmiten tehty vehnästä. Valitse korppujauhot, kasvikset ja mausteet ruokavaliot huomioiden. Mureketaikinan joukkoon voi lisätä myös 0,5-1 dl juuresraastetta.
Ainesosat
| 0,75 dl | gluteenittomia korppujauhoja |
| 1 | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 dl | vettä |
| 1 | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon korppujauhot, kananmuna, mausteet ja neste. Sekoita tasaiseksi ja jätä lepäämään.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista pannulla öljytilkassa.
3. Lisää paistettu sipuli ja raaka jauheliha kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
4. Muotoile mureke uunivuokaan. Kostutetuilla käsillä saat pinnasta tasaisen. Halutessasi voit jättää pinnan rosoiseksi.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.


