Lihamureke kananmunalla resepti

Lihamureke kananmunalla
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Reseptissä käytetään jauhelihaa. Halutessasi voit vaihtaa tilalle esim. kanan- tai kalanjauhelihan. Saat murekkeesta täyteläisemmän, kun käytät nesteenä ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa tai kasvikermavalmistetta. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää maitoa tai kermaa. Korppujauhot on useimmiten tehty vehnästä. Valitse korppujauhot, kasvikset ja mausteet ruokavaliot huomioiden. Mureketaikinan joukkoon voi lisätä myös 0,5-1 dl juuresraastetta.

Ainesosat

0,75 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl vettä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokasuola, vesi, sipuli, nauta/härkä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa kulhoon korppujauhot, kananmuna, mausteet ja neste. Sekoita tasaiseksi ja jätä lepäämään.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista pannulla öljytilkassa.

3. Lisää paistettu sipuli ja raaka jauheliha kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.

4. Muotoile mureke uunivuokaan. Kostutetuilla käsillä saat pinnasta tasaisen. Halutessasi voit jättää pinnan rosoiseksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.