Linssi-hapankaalipihvit resepti

Linssi-hapankaalipihvit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hapankaali tuo pihveihin hapokkuutta. Tarjoile pihvit esimerkiksi perunasoseen kanssa tai hampurilaisen välissä. Reseptistä tulee 12 pihviä.

Ainesosat

3 dl vettä
1,5 dl kuivia punaisia linssejä
300 g hapankaalia
200 g maidotonta tuore"juustoa"
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
paistamiseen: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, linssi, valkokaali/keräkaali, porkkana, merisuola, ruokasuola, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, hapate, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kiehauta vesi. Lisää huuhdellut linssit ja keitä 15 minuuttia. Valuta.

2. Sekoita kulhossa hapankaali, tuore"juusto", korppujauho ja mausteet. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää linssit.

3. Pyörittele taikinasta tanko kostealla leikkuulaudalla. Jaa tanko 12 osaan. Pyörittele palloiksi ja litistä pihveiksi.

4. Kuumenna öljy lettupannulla tai paistinpannulla. Paista pihvit keskilämmöllä 2 minuuttia/ puoli.