Linssi-kasviskastike resepti

Linssi-kasviskastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja maistuva arkiruoka syntyy linsseistä ja kasviksista. Punajuuri tuo kastikkeeseen voimakkaan värin. Kasviksina voit käyttää myös porkkanaa tai paprikaa. Tarjoa kastike esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan kanssa.

Ainesosat

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5 kesäkurpitsa
2 pientä punajuurta
1 rkl rypsiöljyä
6 dl vettä
2 dl kuivia punaisia linssejä
500 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl oreganoa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, punajuuri, vesi, linssi, tomaatti, ruokasuola, oregano, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.

3. Lisää pannulle vesi ja huolellisesti huuhdellut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.

4. Kaada pannulle tomaatti. Huuhtele tomaattipurkki pienellä vesimäärällä ja kaada pannulle.

5. Lisää mausteet ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.