Linssi-kookoskeitto resepti

Linssi-kookoskeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo keitto kasviksista ja linsseistä. Kuuma keitto maistuu esimerkiksi talvipäivän ulkoilujen jälkeen. Lisää tai vähennä mausteita makusi ja ruokavaliosi mukaan. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 (n. 350 g) porkkanaa
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl korianteria
1,5 tl inkivääriä
2 rkl öljyä
1,2 l vettä
3 dl kuivia punaisia linssejä
400 ml kookosmaitoa
1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, porkkana, juustokumina, korianteri, inkivääri, vesi, linssi, ruokasuola, rypsiöljy, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat, puolita pituussuunnassa ja viipaloi paloiksi.

2. Mittaa kattilaan mausteet ja öljy. Kuullota mausteita hetki öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää sipulit, porkkana ja vesi.

3. Huuhtele linssit siivilässä runsaalla vedellä ja lisää kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

4. Lisää lopuksi kookosmaito ja suola. Kuumenna, mutta älä enää keitä.