Linssi-rucolalisäke resepti

Linssi-rucolalisäke
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista aterialle värikäs lisäke linsseistä ja rucolasta. Voit käyttää punaisten linssien sijaan myös vihreitä tai keltaisia linssejä tai mustia belugalinssejä.

Ainesosat

1 sipuli
1 pieni porkkana
1 pieni pala kaalia
1 rkl rypsiöljyä
2 dl esikeitettyjä punaisia linssejä
3,5 dl vettä
0,5 dl ananasmehua
1 dl rucolasilppua
0,5-1 tl suolaa
1 tl yrttejä ruokavalion mukaan (esim. kirveli)
1 tl kanaliemijauhetta (tarkista sopivuus)
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, valkokaali/keräkaali, linssi, vesi, ananas, lehdellinen salaatti, ruokasuola, kirveli, hiivauute, rypsiöljy, valkosipuli, basilika, viherpippuri, oregano, timjami, rosmariini, rosepippuri, karhunlaukka

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana. Pese ja silppua kaali.

2. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä. Lisää porkkana- ja kaaliraaste.

3. Valuta linssit. Lisää pannulle yhdessä veden ja mehun kanssa. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.

4. Lisää lopuksi rucolasilppu ja ruokavalioon sopivat mausteet. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.