Lohi-kvinoavuoka resepti

Lohi-kvinoavuoka
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä terveellinen ja maistuvat uuniruoka sopii arkeen. Ruoka maistuu myös seuraavana päivänä joko kylmänä tai lämpimänä. Tarjoile lisänä esimerkiksi raikasta salaattia tai vesimelonikuutioita.

Ainesosat

2 dl kvinoaa
1 sipuli
1 porkkana
0,5 rkl rypsiöljyä
250 g savulohta
0,5 nippua tuoretta tilliä
5 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl maidotonta "ruokakermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,5 rkl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, lohi, tilli, vesi, sitruuna, ruokasuola, kvinoa, rypsiöljy, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Siirrä uunivuokaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Kumoa uunivuokaan.

3. Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Lisää kala uunivuokaan.

4. Leikkaa tilli hienoksi silpuksi uunivuokaan. Kaada päälle nesteet ja suola. Sekoita.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kvinoaan.