
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä terveellinen ja maistuvat uuniruoka sopii arkeen. Ruoka maistuu myös seuraavana päivänä joko kylmänä tai lämpimänä. Tarjoile lisänä esimerkiksi raikasta salaattia tai vesimelonikuutioita.
Ainesosat
2 dl | kvinoaa |
1 | sipuli |
1 | porkkana |
0,5 rkl | rypsiöljyä |
250 g | savulohta |
0,5 nippua | tuoretta tilliä |
5 dl | kiehuvaa vettä |
1,5 dl | maidotonta "ruokakermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,5 rkl | sitruunamehua |
0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, porkkana, lohi, tilli, vesi, sitruuna, ruokasuola, kvinoa, rypsiöljy, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl
1. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Siirrä uunivuokaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Kumoa uunivuokaan.
3. Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Lisää kala uunivuokaan.
4. Leikkaa tilli hienoksi silpuksi uunivuokaan. Kaada päälle nesteet ja suola. Sekoita.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kvinoaan.