Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Voit paistaa makaronilaatikon valmiina annoksina uuninkestävissä vuoissa. Ne jäähtyvät nopeammin kuin isossa astiassa valmistettu makaronilaatikko, mikä on kätevää esimerkiksi kesähelteillä. Annosvuoassa ruoka on myös kätevä ottaa evääksi. Voit vaihdella laatikon täytteitä: lohen tilalle sopii paistettu jauheliha, purjon tilalle porkkanaraaste.
Reseptikuvassa näkyy kolme viidestä vuoasta. Voit paistaa laatikon myös isossa uunivuoassa. Paistoaika on tuolloin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Ainesosat
| 5 dl | gluteenitonta makaronia kypsentämättömänä |
| n. 500 g | kypsää lohta |
| 2,5 dl | purjoviipaleita (pakaste) |
| Muna-maitoseos: | |
| 4 | kananmunaa |
| 9 dl | laktoositonta kevytmaitoa |
| 0,75 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Nosta pöydälle viisi uuninkestävää annosvuokaa (yhden vuoan tilavuus ainakin 0,6 litraa).
2. Jaa vuokiin kypsentämätön makaroni, palasteltu kypsä kala ja purjo.
3. Sekoita erillisessä kulhossa munat, maito ja mausteet. Jaa seos vuokiin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

