Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmistaikina nopeuttaa ruuanlaittoa ja leivontaa. Valitse ruokavalioosi sopiva taikina.
Resepti on muokattu Kymppi-maukkaan ohjeesta.
Ainesosat
Kala: | |
600 g | lohifileetä |
1 tl | suolaa |
Täyte: | |
100 g | maidotonta tuore"juustoa" |
1 rkl | tuoretta tilliä |
ripaus | valkopippuria |
0,5 tl | inkivääriä |
1 rkl | limemehua |
Lisäksi: | |
400 g | valmista piirakkataikinaa |
Pinnalle: | |
1 | kananmuna |
0,5 dl | pellavansiemeniä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lohi, ruokasuola, tilli, valkopippuri, inkivääri, limetti, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, kookosöljy, rypsiöljy, rypälesokeri, maissitärkkelys, E341, E440, hapate, vehnä (vilja), ruokosokeri, ruis (vilja), sakkaroosi, kaura (vilja), maltodekstriini, palmuöljy, luontaisen kaltainen aromi, peruna (juures), E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, pellavansiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl
1. Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa n. 120 gramman annospaloihin. Ripottele kalan pinnalle suolaa.
2. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
3. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jaa levy viiteen osaan. Aseta kalapala yhdelle taikinalle ja levitä noin 2 rkl täytettä kalapalan päälle.
4. Käännä taikina siten, että kalapala täytteineen on taikina sisällä. Tiivistä reunat vettä apuna käyttäen ja muotoile siistiksi.
5. Nostele nyytit uunipellille tai laakeaan uunivuokaan.
6. Voitele nyytit munalla. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.