Luumuhyytelökakku resepti

Luumuhyytelökakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Valmista jouluinen luumuhyytelökakku esimerkiksi pikkujouluihin. Luumumarmeladin tilalla voit käyttää myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa marmeladia.

Ainesosat

500 g gluteenitonta piparkakkutaikinaa
1,5 dl appelsiinimehua
Täyte:  
5 liivatelehteä
1 purkki luumumarmeladia
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl appelsiinimehua
2 dl laktoositonta vispikermaa
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, luumu, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, sitruuna, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, siirappi, kookosöljy, rapsiöljy, E471, E322/rapsilesitiini, kaneli, inkivääri, kardemumma, neilikka, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, maltodekstriini, E466, E412, E415, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Painele piparitaikina irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle.

2. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja kostuta mehulla.

4. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

5. Sekoita marmeladi, tuorejuusto, sokeri ja sitruunanmehu keskenään.

6. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi tarkkaan pois ja lisää mehun sekaan. Sekoita huolellisesti täytteeseen.

7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteen sekaan. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.

8. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele.