Maapähkinä-kaurakeksit resepti

Maapähkinä-kaurakeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteenittomat kaurakeksit, joissa on reilusti makua maapähkinästä. Tarkista maapähkinälevitteen sopivuus ruokavalioosi.

Ohje: Raisio

Ainesosat

125 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
250 g maapähkinälevitettä (tarkista ainesosat)
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1 tl ruokasoodaa
Päälle:  
1,5 dl suolattuja maapähkinöitä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, maapähkinä, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi.

2. Sekoita vaahtoon maapähkinälevite.

3. Lisää joukkoon kananmunat.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

5. Ota taikinasta pieniä paloja ja pyöritä ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdelle pellille mahtuu noin 10 keksiä. Taputtele pallot matalammiksi jauhotetuin käsin. Painele keksien pinnalle suolapähkinöitä.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.