Maissileipä resepti

Maissileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yhden viljan leipä maissista. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi margariinin tai hillon kera. Sopii syötäväksi myös ruuan kanssa.

Taikinan nesteenä kasvijuoman ja sitruunamehun sijaan voi käyttää myös saman määrän esim. ruokavalioon sopivaa maidosta tehtyä tai maidotonta jugurttia.

Ainesosat

3,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
1,5 rkl sitruunamehua
50 g maidotonta margariinia
1 rkl hunajaa
4,5 dl täysjyvämaissijauhoa
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
Linkitetyt ruoka-aineet: sitruuna, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, ruokosokeri, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, hunaja, maissijauho, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Vatkaa juomaa ja sitruunamehua kulhossa muutama minuutti, kunnes seos vähän sakenee.

2. Sulata rasva pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää nämä nesteeseen.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa isommassa kulhossa. Sekoita joukkoon kananmunat.

4. Lisää vähitellen jauho-kananmuna-seoksen joukkoon nesteseosta.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 22-25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.