
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mango antaa hyytelökakulle kauniin värin. Voit kokeilla myös muita hedelmäsoseita.
Kuvan kakku tehtiin irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Jos käytät isompaa vuokaa, kakusta tulee matalampi.
Ainesosat
Pohja: | |
300 g | gluteenittomia keksejä |
100 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
10 | liivatelehteä |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. soijasta) |
400 g | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
6 dl | mangososetta |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | vettä |
Kiille: | |
3 | liivatelehteä |
2 dl | mangososetta |
1 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Nosta jääkaappiin odottamaan.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä 5 minuutiksi.
3. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.
4. Sekoita toisessa kulhossa "jugurtti", mangosose ja sokerit.
5. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Kaada liivateseos ohuena nauhana "jugurtti-mangoseokseen" koko ajan sekoittaen.
6. Kääntele joukkoon "kermavaahto".
7. Ota vuoka jääkaapista. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
8. Valmista kiille. Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä 5 minuutiksi. Mittaa toiseen astiaan sose.
9. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 1 rkl vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeeseen koko ajan sekoittaen.
10. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.