Mangovaahto resepti

Mangovaahto
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen ja raikkaan värinen jälkiruoka arkeen ja juhlaan.

Ainesosat

2 liivatelehteä
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2,5 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
3,5 dl mangososetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: mango, ruokosokeri, vanilja, vesi, liivate-gelatiini (sika), soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypälesokeri, maissitärkkelys, E333, E440, ruokasuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.

2. Vatkaa "kerma" vaahdoksi, lisää "jugurtti", mangosose ja sokerit.

3. Kiehauta kolme ruokalusikallista vettä. Nosta liivatelehdet kylmästä vedestä, purista vesi pois ja liota lehdet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos muiden aineiden joukkoon.

4. Annostele seos annosmaljoihin tai tarjoilukulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.