Mansikka-kookoskakku resepti

Mansikka-kookoskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Jos perheellä tai juhlien vierailla on ruokarajoitteita, valitse keksipohjan ainekseksi ruokavalioon sopivat keksit ja maidoton margariini. Vaalea osa valmistuu kookosmaidosta ja mansikasta. Tai vaihda mansikan tilalle vaikka mustikka. Ja päälle upea kiille. Anna hyytyä jääkaapissa joka vaiheen jälkeen. Tämän voi, ja se kannattaakin, valmistaa edellisinä päivänä.

Nosta kookosmaitopurkki jääkaappiin hyvissä ajoin ennen leivontaa. Kylmästä tuotteesta on helpompi erotella kiinteä osuus nestemäisestä. Leivonnassa tarvitset vain kookosmaidon kiinteän osuuden.

Ainesosat

Pohja:  
300 g gluteenittomia kaurakeksejä
90 g maidotonta margariinia
Sose:  
500 g mansikoita
0,5 dl mansikkamehutiivistettä
Täyte:  
2 purkkia (á 400 ml) kookosmaitoa (käytetään vain kiinteä osuus)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl mansikkasosetta
4 rkl mansikkamehutiivistettä
6 liivatelehteä
Kiille:  
loput mansikkasoseesta
4 rkl mansikkamehutiivistettä
5 liivatelehteä
Koristelu:  
  kookoshiutaleita
  mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: mansikka, ruokosokeri, gluteeniton kaura, rapsiöljy, vesi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, kookos, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai suljetussa pakastuspussissa esim. kaulinta apuna hyödyntäen. Sekoita keksimurujen sekaan sulatettu rasva

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimassa vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan. 

3. Valmista sose. Laita kattilaan mansikat ja 0,5 dl mehutiivistettä. Keitä mansikat pehmeiksi ja soseuta sileäksi soseeksi.

4. Valmista täyte. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. 

5. Ota jääkaappikylmistä kookosmaidoista kiinteämmät osat erilliseen astiaan, vaahdota ja mausta sokerilla. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen mansikkasosetta. (Säästä loppuosa mansikkasoseesta kakun päälliseen.) 

6. Kiehauta pieni tilkka mehutiivistettä pienessä kattilassa ja ota liedeltä. Ota liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Sekoita liivatelehdet heti kuuman mehun joukkoon. Varmista, että ne sulavat hyvin. Kaada liivatemehu ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan reippaasti sekoittaen. Kaada täyte välittömästi keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia.

7. Valmista kiille, kun kakku on hyytynyt jääkaapissa. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi.

8. Kuumenna pieni tilkka mehua kattilassa ja sekoita sitten sen joukkoon liivatelehdet. Varmista, että liivatteet liukenevat hyvin nesteeseen.

9. Kaada liivatemehu lopun mansikkasoseen sekaan ja sekoita. Kaada mansikkakiille täytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

10. Koristele kakku ennen tarjoilua.