
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mansikkajauhe tuo reilusti mansikan makua näihin pikkunaposteltaviin. Mansikkajauhe on helppo valmistaa itse murskaamalla pakastekuivattuja mansikkaviipaleita. Maissihiutaleiden tilalla voit käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita tai kookoshiutaleita. Säilytä valmiit pallot jääkaapissa.
Ohjeella valmistuu noin 30 palloa.
Ainesosat
6 rkl | pakastekuivattuja mansikkaviipaleita |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 rkl | vanilliinisokeria |
2 rkl | vettä |
6 dl | gluteenittomia maissihiutaleita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, mansikka, vesi, maissi (vihannes), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Murskaa mansikkaviipaleista jauhetta. Mittaa kulhoon marjajauhe, pehmeä rasva, sokerit ja vesi.
2. Mittaa maissihiutaleet kestävään muovipussiin. Painele murskaksi.
3. Lisää hiutalemurska muiden aineiden joukkoon. Sekoita käsin tasaiseksi.
4. Pyörittele massasta pieniä palloja. Siirrä pallot lautaselle ja nosta lautanen jääkaappiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.