
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä raparperipiirakassa käytetään vlljoista gluteenitonta kauraa. Kananmuna on korvattu pakastemansikkakasoseella.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | mansikkasosetta |
3 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
Voitelu: | maidotonta margariinia |
Jauhotus: | gluteenittomia kaurajauhoja |
Päälle: | |
0,5 l | raparperipaloja |
1 rkl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, mansikka, raparperi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti.
2. Soseuta (pakaste)mansikat sauvasekoittimella. Lisää sose taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan.
4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Laita taikina vuokaan ja painele tasaiseksi.
5. Kuori ja palastele raparperi. Ripottele raparperinpalat taikinan päälle. Sirottele sokeria päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.