Mansikka-raparperipiirakka kaurasta resepti

Mansikka-raparperipiirakka kaurasta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä raparperipiirakassa käytetään vlljoista gluteenitonta kauraa. Kananmuna on korvattu pakastemansikkakasoseella.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1,5 dl mansikkasosetta
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Voitelu: maidotonta margariinia
Jauhotus: gluteenittomia kaurajauhoja
Päälle:  
0,5 l raparperipaloja
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mansikka, raparperi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti.

2. Soseuta (pakaste)mansikat sauvasekoittimella. Lisää sose taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan.

4. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Laita taikina vuokaan ja painele tasaiseksi.

5. Kuori ja palastele raparperi. Ripottele raparperinpalat taikinan päälle. Sirottele sokeria päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.