Mansikkainen kookospannacotta resepti

Mansikkainen kookospannacotta
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pannacotta onnistuu hyvin kookosmaidosta. Mausta ja koristele haluamillasi marjoilla, soseella tai hillolla. Jälkiruokaa hyydytetään jääkaapissa useita tunteja, jopa yön yli, joten voit tehdä sen valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainesosat

Pannacotta:  
4 liivatelehteä
4 dl kookosmaitoa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Marjakastike:  
150 g mansikoita
100 g tomusokeria
1 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mansikka, vesi, liivate-gelatiini (sika), kookos, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna liota noin 5 minuuttia.

2. Sekoita neste, sokeri ja vanilliinisokeri kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kattilaan. Sekoita hyvin.

4. Kaada pannacotta tarjoiluastioihin. Anna olla yön yli jääkaapissa hyytymässä.

5. Valmista marjakastike. Mittaa kulhoon marjat, sokeri ja vesi. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Koristele pannacotta kastikkeella juuri ennen tarjoilua.