
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Raikas mansikkajuustokakku sopii kesän juhliin. Voit valmistaa kakun jo juhlia edeltävänä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Keliakialiitto
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia keksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
4 | liivatelehteä |
300 g | mansikoita |
1,5 dl | sokeria |
0,5 dl | vettä |
4 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
200 g | maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
200 g | mansikoita |
Koristelu: | |
mansikoita | |
tuoretta sitruunamelissaa |
Valmistusohje
1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista.
2. Jauha tai hienonna keksit muruiksi. Sekoita muruun sulatettu rasva.
3. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytettä.
4. Valmista täyte. Laita liivatelehden kylmään veteen 10 minuutiksi.
5. Soseuta marjat ja sokeri.
6. Kuumenna 0,5 dl vettä. Purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Lisää "tuorejuusto" mansikkasoseeseen ja sekoita joukkoon "kermavaahto".
8. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
9. Nosta kakku jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä ennen tarjoilua.