Mansikkakakku resepti

Mansikkakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteeniton ja maidoton täytekakku, jonka välissä ja päällä on maidotonta vispivalmistetta, vaniljakiisseliä ja mansikoita. Jos maito sopii ruokavalioosi, voit käyttää myös maitoa sisältäviä tuotteita.

Ohje: Semper

Ainesosat

Taikina:  
6 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl perunakuitua
Kiisseli:  
2,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,5 vaniljatanko
0,5 dl sokeria
2 munankeltuaista
1,5 rkl maissitärkkelystä
20 g maidotonta margariinia
Täyte:  
6 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2 dl mansikkahilloa
Koristelu: tuoreita mansikoita
  mintun lehtiä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vanilja, mansikka, minttu, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, E473, E472b, sitruuna, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhoseos. Siivilöi vaahtoon varovasti käännellen.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm). Kumoa taikina vuokaan.

4. Paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kokeile paistoajan lopulla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: Työnnä tikku keskelle kakkua ja nosta ylös. Jos tikussa on märkää taikinaa, jatka paistamista. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista vaniljakiisseli. Lämmitä neste kattilassa haaleaksi ja lisää vaniljatangosta kaavitut vaniljansiemenet.

6. Sekoita  erillisessä kulhossa sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys. Lisää vanilja-nesteseos. Sekoita huolellisesti ja kaada koko seos kattilaan.

7. Lämmitä seosta koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes seos kiehuu ja saostuu. Nosta pois levyltä ja lisää rasva. Sekoita hyvin ja kaada kiisseli jäähtymään kulhoon.

8. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoilulautaselle.

9. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Levitä kakkulevylle hilloa ja vaahtoa. Nosta päälle toinen kakkulevy. Levitä päälle vaniljakiisseliä.

10. Levitä loput vaahdosta kakun päälle. Koristele mansikan paloilla ja tuoreella mintulla.