
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tavallisesti marenkeja paistetaan uunissa miedolla lämmöllä jopa useita tunteja. Marenginnälkä on kuitenkin mahdollista tyydyttää nopeamminkin, nimittäin valmistamalla marenkia mikroaaltouunissa! Tämä resepti on myös kananmunaton, sillä säilykekikherneen liemi toimii reseptissä kananmunan valkuaisen tavoin. Tärkeää on kypsentää vain kolme marenkia kerrallaan, koska marengit paisuvat paljon.
Ainesosat
1 rkl | säilykekikherneen lientä |
n. 125 g | tomusokeria |
Valmistusohje
1. Mittaa kikherneliemi kulhoon. Lisää tomusokeria vähitellen koko ajan lusikalla sekoittaen, kunnes massa on käsin pyöriteltävää.
2. Pyörittele massasta marmorikuulan kokoisia palloja.
3. Vuoraa mikroaaltouunin kestävä lautanen leivinpaperilla. Laita paperille kolme marenkipalloa.
4. Kypsennä mikroaaltouunissa 800 watin teholla ilman kantta 60 sekuntia. Marengit kasvavat paljon kokoa ja pinta kovettuu.
5. Kypsennä loput marengit kolme marenkia kerrallaan. Siirtele valmiita marenkeja hellästi, jotta ne eivät hajoa.