Marinadi lihalle tai kasviksille resepti

Marinadi lihalle tai kasviksille
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valitse marinadiin ruokavalioosi sopiva öljy.

Marinadi riittää noin puolelle kilolle lihaa tai kasviksia. Sopii hyvin varrasruokiin.

Ainesosat

1 valkosipulinkynsi
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, etikka, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

3. Lisää marinadi kasvisten tai lihan joukkoon. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.

Voit laittaa ainekset vahvaan pakastepussiin ja jättää tuotteet marinoitumaan seuraavaan päivään, jos haluat voimakkaamman maun. Marinadi pääsee maustamaan tasaisesti, kun hölskytät välillä pussin sisältöä.