Marja-marenkitorttu resepti

Marja-marenkitorttu
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Gluteeniton kakkupohja ja mansikkainen marenkipäällys. Tarjoa kakku kesän juhlissa tai arjen kahvihetkissä.

Ohje: Raisio

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl kookoshiutaleita
Marenki:  
2 kananmunan valkuaista
0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl mansikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mansikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E101, E450, E330, maissitärkkelys, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja neste taikinaan vuorotellen.

3. Voitele ja jauhota irtopohja- tai piirakkavuoka (halkaisija 20-22 cm). Levitä taikina vuokaan.

4. Valmista marenkiseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten.

5. Kääntele varovasti joukkoon vielä vanilliinisokeri ja osa marjoista.

6. Levitä marenkiseos pohjataikinan päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

8. Koristele torttu lopuilla marjoilla ja nauti.