Marjahyytelö resepti

Marjahyytelö
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit valmistaa tämän raikkaan jälkiruuan jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua, koska se hyydytetään jääkaapissa. Valmista hyytelö joko yhdestä tai useammasta ruokavalioosi sopivasta marjasta. Hyytelöön sopivat sekä tuoreet että pakastetut marjat. Reseptikuvan marjahyytelössä käytettiin mustikkaa, puolukkaa, mansikkaa ja vadelmaa. Halutessasi voit koristella annokset ennen tarjoilua ruokavalioon sopivalla vaahdotetulla vispivalmisteella.

Ainesosat

4 dl vadelmia
5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vadelma, vesi, ruokosokeri, pektiini, sitruunahappo

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Jaa marjat neljään jälkiruokakulhoon.

2. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri vähitellen joukkoon. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa ja liemi kirkastuu.

3. Kaada neste jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin hyytymään ainakin yhdeksi tunniksi.

Reseptiin liittyviä tuotteita