
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maidoton marjakerrosjäädyke on kesän ykkösjälkkäri, joka koostuu jäätelökerroksesta ja marjakerroksesta. Jäädyke on helppo valmistaa pakastimeen etukäteen.
Reseptissä on käytetty yhteensä 500 g pakastemarjoja. Voit käyttää omia lempimarjojasi tai valmiita seoksia ja säätää sokerin määrää sen mukaan, kuinka happamia marjoja käytät.
Ainesosat
200 g | kotimaisia pakastevadelmia |
150 g | pakastepuolukoita |
100 g | pakastepunaherukoita |
50 g | pakaste granaattiomenan siemeniä |
1 dl | sokeria |
0,5 tl | kardemummaa |
4 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1 purkki (320 g) | kondensoitua kookosmaitoa (tarkista ainesosat) |
Valmistusohje
1. Vuoraa leipävuoka (30 cm x 11 cm) tuorekelmulla.
2. Soseuta kohmeiset marjat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, lisää sokeri ja kardemumma.
3. Kaada marjasose vuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
4. Vaahdota "kerma" ja sekoita joukkoon kondensoitu kookosmaito.
5. Kaada vaahto marjakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Pakasta vähintään 8 tuntia, mieluiten yön yli.
6. Kumoa jäädyke vadille ja koristele jäisillä marjoilla noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Halutessasi voit pakastaa pienen määrän vaahtoa erikseen muovikelmun sisällä. Siitä voit leikata pienellä piparimuotilla valkoisia tähtiä koristeiksi.