Marjakiisseli resepti

Marjakiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kiisseli suurustetaan tapiokatärkkelyksellä. Se sopii hyvin perunajauhon sijaan kiisseleihin, joihin halutaan kirkas liemi. Voit valmistaa kiisselin myös jostakin toisesta mehusta ja marjasta.

Ainesosat

9 dl laimennettua vadelmamehua
2 dl vadelmia (pakaste)
1 dl laimennettua vadelmamehua
0,5 dl tapiokatärkkelystä
Linkitetyt ruoka-aineet: vadelma, ruokosokeri, tapiokatärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Laimenna mehu vedellä omaan makuusi sopivaksi. Kiehauta 9 dl mehua. Lisää vadelmat kiehuvaan mehuun ja keitä 2 minuuttia.

2. Liuota tärkkelys 1 desilitraan kylmää mehua ja lisää ohuena nauhana kiehuvan nesteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.

3. Anna kiehua 3 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä.

4. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Reseptiin liittyviä tuotteita