Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä kiisseli suurustetaan tapiokatärkkelyksellä. Se sopii hyvin perunajauhon sijaan kiisseleihin, joihin halutaan kirkas liemi. Voit valmistaa kiisselin myös jostakin toisesta mehusta ja marjasta.
Ainesosat
| 9 dl | laimennettua vadelmamehua |
| 2 dl | vadelmia (pakaste) |
| 1 dl | laimennettua vadelmamehua |
| 0,5 dl | tapiokatärkkelystä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vadelma, ruokosokeri, tapiokatärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Laimenna mehu vedellä omaan makuusi sopivaksi. Kiehauta 9 dl mehua. Lisää vadelmat kiehuvaan mehuun ja keitä 2 minuuttia.
2. Liuota tärkkelys 1 desilitraan kylmää mehua ja lisää ohuena nauhana kiehuvan nesteen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehua 3 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä.
4. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.