Molemmilta puolilta paistettu kananmuna resepti

Molemmilta puolilta paistettu kananmuna
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Kananmuna ja –valmisteet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kananmuna-allergiaan suositellaan lääkärin toimesta joissain tapauksissa siedättämistä ns. kananmunatikapuu-mallin mukaan. Tämä on yksi reseptivinkeistä siihen.

Voit paistaa kananmunan pannulla myös kokonaan ilman sydänmuottia. Jätä paistettaessa vaaleammaksi tai paista tummemmaksi mieltymykset huomioiden. Kananmunan voi maustaa esim. suolalla, pippurilla tai tuoreilla yrteillä. Ohjeella valmistuu yksi sydämenmallinen paistettu kananmuna.

Ainesosat

1 kananmuna
tilkka rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Jos haluat paistaa kananmunan sydämenmalliseksi, voitele ison sydänkeksimuotin kaikki pinnat öljyllä, ja aseta se pannulle juuri ennen kananmunan kaatamista sinne.

2. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Riko kananmuna juomalasiin, sekoita haarukalla valkuainen ja keltuainen sekaisin ja kaada se pannulle (halutessasi sydänmuotin sisään).

3. Paista n. 1,5 minuuttia, kunnes yläpinta hyytyy. (Nosta kuuma sydänmuotti varovasti pois.)

4. Käännä kananmuna ja paista se kypsäksi myös toiselta puolelta.

5. Halutessasi lisää hiukan mausteita.

Reseptiin liittyviä tuotteita