Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perusmunakkaan voi täyttää mitä erilaisimmilla ruoka-aineilla. Kevyemmän saat kasviksista, mutta munakkaasta saa helposti myös tuhdin ruoka-annoksen. Jos paistinpannu on kovin iso (esim. reunahalkaisijaltaan 28 cm), valmista munakas viidellä munalla ja viidellä ruokalusikallisella vettä.
Kuvan munakkaassa on täytteenä sipulia ja paprikaa.
Ainesosat
| 4 | kananmunaa |
| 4 rkl | vettä |
| 0,25 tl | suolaa |
| ripaus | mustapippuria |
| Paistoon: | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Jos täytteet vaativat esim. kuorimista, palastelua tai kypsennystä, tee ne ensin.
2. Riko kananmunat kulhoon. Lisää neste ja mausteet. Sekoita haarukalla tasaiseksi.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kaada munakasseos pannulle. Laske vähän lämpöä.
4. Vedä pari kertaa lastalla pohjaa pitkin munakasseosta reunoilta keskustaa kohti.
5. Laita päälle kansi ja anna kypsyä hetken.
6. Kun munakas alkaa olla hyytynyt myös yläpuolelta, se on valmis. Siirrä se tarvittaessa toiseen astiaan tai laita tarjolle paistinpannulla.
7. Lisää täytteet puolikkaan munakkaan päälle ja käännä munakas kaksin kerroin.

