Munakokkeli resepti

Munakokkeli
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä on yksi kananmuna-allergian tikapuusiedätykseen luoduista resepteistä. Mausta mieltymykset huomioiden, vaikkapa tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä tai ripauksella pippuria. Täyteläisemmän munakokkelin saat vaihtamalla veden maitoon, ruokakermaan, kasvijuomaan tai kasvikermavalmisteeseen.

Ainesosat

6 kananmunaa
1,5 dl vettä
ripaus suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, vesi, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää neste ja suola. Sekoita tasaiseksi.

2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Kaada seos pannulle. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä välillä pohjaa myöten sekoittaen. Munakokkeli on valmista, kun se on joka puolelta hyytynyt ja murumainen.

3. Halutessasi mausta lisää. Tarjoa heti lämpimänä.

Reseptiin liittyviä tuotteita