Murotaikina piirakkapohja resepti

Murotaikina piirakkapohja
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo pohja monenlaisille piirakoille. Jauhoja voit vaihtaa omaan ruokavalioon sopiviksi.

Ainesosat

0,5 dl perunajauhoja
1 dl kvinoajauhoja
1 dl amaranttijauhoja
0,5 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
45 g maidotonta margariinia
1 dl vettä
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl amaranttijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kvinoa, amarantti/revonhäntä, vesi, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.

2. Lisää vesi ja rasva kuiviin aineisiin. Sekoita huolelisesti.

3. Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija 30 cm). Painele taikina vuokaan.

4. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

5. Lisää haluamasi täyte. Jatka paistamista, kunnes piirakka on valmis.