Muru-vuokapullat resepti

Muru-vuokapullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helpot ja nopeat vuokapullat moneen eri ruokavalioon. Marjaseos tuo pulliin raikkautta ja muruseos rakennetta.

Ainesosat

Taikina:  
9 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 dl sulatettua maidotonta margariinia
4 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
Marjaseos:  
6 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
Muruseos:  
50 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl fariinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, mustikka, siirappi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, soijapapu, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
34
kpl

1. Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet.

2. Sekoita kuivien aineiden joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin.

4. Esipaista pullia 200-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

5. Yhdistä kulhossa marjat ja perunajauho. Jos käytät tuoreita marjoja, perunajauhoja ei tarvita. Jaa marjat pullien päälle.

6. Valmista muruseos. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut ainekset. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista pullia 200-asteisessa uunissa vielä n. 8 minuuttia.