Mustaherukka-kaurapiirakka resepti

Mustaherukka-kaurapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mustaherukka-kaurapiirakka, joka ei ole kovinkaan makea. Tämä maistuu hyvältä vähän jäähtyneenä ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Tai seuraavana päivänä kylmänä.

Ainesosat

3,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl soseutettua perunaa
100 g maidotonta margariinia
1 dl kookosmaitoa
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
Päälle:  
2 dl mustaherukoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, peruna (juures), mustaherukka, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.

2. Muusaa peruna lautasella. Sulata rasva. Sekoita keskenään.

3. Lisää kuivien aineiden joukkoon peruna, rasva ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi.

4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

5. Ripottele päälle marjat.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.