Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mustaherukka-kaurapiirakka, joka ei ole kovinkaan makea. Tämä maistuu hyvältä vähän jäähtyneenä ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Tai seuraavana päivänä kylmänä.
Ainesosat
3,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 dl | fariinisokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | soseutettua perunaa |
100 g | maidotonta margariinia |
1 dl | kookosmaitoa |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
Päälle: | |
2 dl | mustaherukoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, peruna (juures), mustaherukka, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, kookos
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
2. Muusaa peruna lautasella. Sulata rasva. Sekoita keskenään.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon peruna, rasva ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
5. Ripottele päälle marjat.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.