Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munattoman kääretorttulevyn voi tehdä säilykekikherneen liemestä. Liemi vaahtoutuu munanvalkuaisen tavoin. Munattomasta kääretorttulevystä tulee ohuempi kuin munallisesta levystä, mutta kääriminen onnistuu hyvin. Herkullinen kääretorttu kätkee sisäänsä mustaherukkahyytelöä ja maidotonta vispivalmistetta. Valitse marjahyytelö mieltymystesi ja ruokavalion mukaan.
Säilykekikherneen liemestä valmistettu kääretorttulevy ei jää paistoleivinpaperiin kiinni samalla tavalla kuin munaa sisältävä kääretorttulevy. Torttulevyä ei siis ole välttämätöntä kumota sokeroidulle leivinpaperilla.
Ainesosat
Torttulevy: | |
2 dl | säilykekikherneen lientä |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | perunajauhoja |
1,5 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
1 rkl | sokeria |
1 dl | mustaherukkahyytelöä |
Koristelu: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
0,5 rkl | sokeria |
3 rkl | mustaherukkahyytelöä |
Valmistusohje
1. Mittaa säilykekikherneen liemi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Tähän menee noin kaksi minuuttia.
2. Lisää vaahtoon sokeri ja vatkaa vielä noin puoli minuuttia.
3. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään perunajauho ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon. Sekoita kevyesti kaapimella.
4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Kypsän levyn tunnistaa tasaisen vaaleanruskeasta pinnasta.
6. Kokeile levyn nurkasta, irtoaako torttulevy leivinpaperista. Jos kyllä, vedä kuuma pelti pois leivinpaperin alta ja anna levyn jäähtyä hetki. Jos torttulevy ei tunnu irtoavan leivinpaperista, ripottele levyn pinnalle kevyesti sokeria ja levitä päälle puhdas leivinpaperi. Aseta sitten puhdas pelti alassuin leivinpaperin päälle. Ota samanaikaisesti kiinni molemmista pelleistä ja käännä kääretorttu ympäri. Poista uunissa ollut pelti ja leivinpaperi, ja anna levyn jäähtyä.
7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla.
8. Levitä hieman jäähtyneelle torttulevylle ensin hyytelö ja sitten vaahto.
9. Kääri torttu rullalle. Aloita kääriminen tiukasti, jotta rullasta ei tule liian löysä. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
10. Vatkaa päälle tuleva "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla. Koristele kääretorttu vaahdolla ja hillolla.