
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Näissä herkullisissa brownieissa ei ole lisättyä sokeria, vaan makeus tulee banaanin ja taateleiden luontaisista sokereista. Mustapapu ei maistu valmiissa leivonnaisessa, vaan tuo brownielle rakennetta. Reseptissä käytetään kananmunankorvikejauhetta kananmunien tilalla. Anna brownien jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Säilytä valmiita leivonnaisia jääkaapissa.
Ainesosat
2,5 dl (240 g) | esikeitettyjä mustapapuja |
1 iso | kypsä banaani |
1,5 dl (100 g) | kivettömiä taateleita |
2 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
60 ml | vettä |
1,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 dl | tummaa kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Valuta ja huuhtele esikeitetyt pavut. Kuori ja viipaloi banaani. Puolita taatelit ja tarkista samalla, ettei niissä ole kiviä sisällä.
2. Laita pavut, banaani ja taatelit kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
3. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen kananmunankorvikejauhe ja vesi.
4. Yhdistä tasaiseksi ajettu massa, kananmunankorvikeseos, hiutaleet, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
5. Voitele pitkulainen leipävuoka. Painele taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.
7. Anna brownien jäähtyä hetki. Kumoa brownie vuoasta ja leikkaa paloiksi.