Mustapapubrownie resepti

Mustapapubrownie
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä herkullisissa brownieissa ei ole lisättyä sokeria, vaan makeus tulee banaanin ja taateleiden luontaisista sokereista. Mustapapu ei maistu valmiissa leivonnaisessa, vaan tuo brownielle rakennetta. Reseptissä käytetään kananmunankorvikejauhetta kananmunien tilalla. Anna brownien jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Säilytä valmiita leivonnaisia jääkaapissa.

Ainesosat

2,5 dl (240 g) esikeitettyjä mustapapuja
1 iso kypsä banaani
1,5 dl (100 g) kivettömiä taateleita
2 rkl kananmunankorvikejauhetta
60 ml vettä
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, banaani, taateli, vesi, lupiini, maissitärkkelys, maltodekstriini, E412, merisuola, E100, gluteeniton kaura, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Valuta ja huuhtele esikeitetyt pavut. Kuori ja viipaloi banaani. Puolita taatelit ja tarkista samalla, ettei niissä ole kiviä sisällä.

2. Laita pavut, banaani ja taatelit kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

3. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen kananmunankorvikejauhe ja vesi.

4. Yhdistä tasaiseksi ajettu massa, kananmunankorvikeseos, hiutaleet, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

5. Voitele pitkulainen leipävuoka. Painele taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

7. Anna brownien jäähtyä hetki. Kumoa brownie vuoasta ja leikkaa paloiksi.