Mustikka-vadelmapiirakka maissijauhosta resepti

Mustikka-vadelmapiirakka maissijauhosta
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikäs marjapiirakka. Laita siihen mustikoita ja vadelmia, tai vaikka mansikoita ja viinimarjoja.

Ainesosat

Taikina:  
1,5 dl maissijauhoa
1 dl kikhernejauhoa
0,5 dl maissitärkkelystä
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
0,5 dl maidotonta margariinia
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: kikhernejauhoa
Täyte:  
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia (tai muita marjoja)
3 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, mustikka, vadelma, ruokosokeri, maissijauho, kikherne, maissitärkkelys, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva. Lisää vesi ja rasva kuiviin aineisiin. Sekoita hyvin.

3. Levitä taikina painelemalla voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Esipaista pohjaa 220-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

5. Lisää haluamasi täyte. Sekoita marjat ja sokeri kevyesti keskenään ja laita piirakkapohjan päälle. Jatka paistamista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Vinkki: Murotaikina kypsyy melko nopeasti, joten vältä liikaa paistamista, ettei piirakkaan tule turhan paahteinen maku.