Mustikkakääretorttu resepti

Mustikkakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mustikkainen täyte hurmaa kääretortun välissä. Tämä sinivalkoinen kääretorttu sopii hyvin erilaisiin juhliin Suomen kunniaksi. Voit vaihtaa mustikan myös mustaherukkaan.

Ainesosat

Taikina:  
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoja
Kumoamiseen:  
1 rkl sokeria
Täyte:  
1,5 dl mustikkahilloa
1 dl mustikoita
Päälle:  
0,75 dl maidotonta vispivalmistetta (esim. soijasta)
1 tl vanilliinisokeria
  mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, mustikka, pektiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita erillisessä kulhossa leivinjauhe ja jauhot. Siivilöi vaahdon joukkoon kevyesti kaapimella sekoittaen.

3. Kumoa taikina leivinpaperoidulle pellille. Levitä tasaiseksi.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia.

5. Nosta pöydälle leivinpaperi ja ripottele paperille sokeria. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen, mutta jätä se vielä torttulevyn päälle ehkäisemään levyn kuivumista.

6. Levitä jäähtyneelle levylle hillo ja marjat. Rullaa torttu.

7. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Mausta sokerilla ja levitä tortun kääretortun päälle. Koristele mustikoilla. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne tortun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.