Mustikkavispipuuro riisijauhoilla resepti

Mustikkavispipuuro riisijauhoilla
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vispipuuroa voi maustaa marjoilla ja hedelmillä. Tässä gluteenittomassa reseptissä on maku mustikoista ja puuron rakenne riisijauhoista.

Puuro on nopea tehdä ja sen voi tarjota heti lämpimänä. Halutessaan sen voi antaa jäähtyä ja sitten vispata vispipuuroksi.

Ainesosat

1 l vettä
3 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
2 dl täysjyväriisijauhoa
0,5 dl sokeria
(ripaus suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, mustikka, ruokosokeri, ruokasuola, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon mustikat.

2. Käännä levyä pienemmälle. Ripottele jauhoja vähitellen kattilaan ja vatkaa samalla huolellisesti, etteivät jauhot paakkuunnu.

3. Anna hautua pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia. Sekoita välillä.

4. Lisää joukkoon sokeri ja halutessasi pieni ripaus suolaa. Voit tarjota puuron saman tien lämpimänä tai tehdä siitä vispipuuroa.

5. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa.

Reseptiin liittyviä tuotteita