
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Naanleipä kuuluu oleellisena osana intialaiseen ruokakulttuuriin. Voit kokeilla käyttää leipää intialaiseen tyyliin haarukan ja veitsen tilalla ruoan syömiseen. Resepti toimii käyttämällä tavallisia vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja. Hiivaleipäjauhoilla leipiin tulee enemmän kuitua. Reseptikuvan leivät on tehty hiivaleipäjauhoilla.
Ainesosat
n. 13 dl | vehnäjauhoja |
1 pussi | kuivahiivaa |
4 rkl | sokeria |
1-2 tl | suolaa |
5 dl | vettä |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa puolet jauhoista, kuivahiiva, sokeri ja suola.
2. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi ja lisää jauhoseokseen. Lisää loppuja jauhoja vähitellen, kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia.
3. Kohota 30 minuuttia. Vaivaa ilma pois, pyörittele 16 palloksi ja kohota 30 minuuttia.
4. Kauli pallot 1 sentin paksuisiksi letuiksi. Paista pannulla öljyssä hieman keskilämpöä kuumemmalla noin 6 minuuttia/leipä. Kääntele leipiä minuutin välein, jolloin saat hyvät paistopinnat leivän molemmille puolille.