Omena-kaurapaistos resepti

Omena-kaurapaistos
Jälkiruuat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hapokas omena sopii hyvin yhteen makean kauramurun kanssa. Voit valmistaa muruseoksen myös tattari-, hirssi- tai riisihiutaleista. Tarjoile paistos esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainesosat

1 l omenanpaloja
0,25 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
0,6 dl sokeria
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan (halkaisija 24 cm).

2. Sirottele sokeri omenapalojen päälle.

3. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja hiutaleet. Sekoita ja lisää muruseos omenapalojen päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna hautua vielä muutama minuutti.