Jälkiruuat
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hapokas omena sopii hyvin yhteen makean kauramurun kanssa. Voit valmistaa muruseoksen myös tattari-, hirssi- tai riisihiutaleista. Tarjoile paistos esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainesosat
1 l | omenanpaloja |
0,25 dl | sokeria |
200 g | maidotonta margariinia |
0,6 dl | sokeria |
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
omena, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Pese ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan (halkaisija 24 cm).
2. Sirottele sokeri omenapalojen päälle.
3. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja hiutaleet. Sekoita ja lisää muruseos omenapalojen päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna hautua vielä muutama minuutti.