Omena-vadelmapiirakka resepti

Omena-vadelmapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yhdestä piirakkapohjasta saa monta erimakuista piirakkaa. Osan voi syödä heti ja osan laittaa pakastimeen. Erivärisiä marjoja tai hedelmiä voi levitellä taikinalle esimerkiksi raitoina tai ruutuina.

Ainesosat

3 omenaa
200 g vadelmia (pakaste)
Taikina:  
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl omenamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, vadelma, kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmistele täytteet. Pese omenat, poista kara ja viipaloi. Painele suljetussa pussissa olevat vadelmat hieman pienemmiksi.

2. Valmista taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen öljyn ja mehun kanssa. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Tasoita. Lisää omenaviipaleet ja vadelmat.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.