Omenasosekakku resepti

Omenasosekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo gluteeniton kahvikakku. Omenasose tuo kakkuun kosteutta ja makua. Omenan tilalla voit käyttää myös jotakin toista hedelmäsosetta.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl maissijauhoa
1 dl riisijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl kanelia
2 dl omenasosetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kaneli, omena, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, maissijauho, riisi (vilja), E450

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen omenasoseen kanssa taikinan joukkoon.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 1 h 10 minuuttia.

6. Kumoa kakku vasta, kun vuoka on jäähtynyt niin, että siihen voi koskea paljain käsin.